Title Image

Een derde inwoners Oost-Nederland ervaart scooteroverlast

34 procent van de inwoners in Oost-Nederland ervaart geluidshinder door scooters. Dit blijkt uit nieuw onderzoek door de GGD van de provincies Gelderland en Overijssel. Scooters zijn daarmee de grootste bron voor geluidshinder: groter dan ander wegverkeer, vlieg- en treinverkeer en windmolens.

Gezondheidsklachten

Geluidsoverlast kan gezondheidsklachten veroorzaken, zoals slaapverstoring, stress en een hoge bloeddruk. Ook mensen die niet bewust hinder ervaren van geluid kunnen gezondheidsklachten ervaren. 15 procent van de inwoners die de GGD ondervroeg, ervaart slaapverstoring door scooters.

Onderzoek

Voor het onderzoek heeft de GGD vragen voorgelegd aan 99.934 inwoners van de provincie Gelderland en Overijssel. In 2016 voerde de GGD hetzelfde onderzoek uit. Sindsdien is de geluidhinder door scooters toegenomen.