Title Image

Deelscooterrijders niet bewust van gevaren rijden onder invloed

Steeds vaker worden bestuurders van deelscooters betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Dit concludeert de NOS na een rondvraag bij het Openbaar Ministerie en advocaten. Deze deelscooterrijders lijken zich niet bewust van de gevaren van rijden onder invloed: gevaren voor henzelf en andere weggebruikers.

Jaarlijks belanden meer dan 11 duizend scooterrijders op de spoedeisende hulp. Dit is nog exclusief de fietsers en wandelaars die worden aangereden door scooterrijders. Dronken bestuurders veroorzaken meer verkeersongelukken. Daarnaast lopen deze bestuurders ook risico op een fikse straf, die kan bestaan uit een geldboete, taakstraf, rij-ontzegging, strafblad, of een gevangenisstraf.

Het exacte aantal deelscootergebruikers dat wordt gestraft is onbekend. Ook deelscooterbedrijven weten niet hoe vaak gebruikers dronken worden aangehouden. Verkeersadvocaat Bert Kabel laat hierover aan NOS weten: “De helft van de rijden-onder-invloed-zaken die op dit moment op mijn kantoor binnenkomt, zo’n twee à drie per week, zijn mensen op een deelscooter.”

Bron: NOS