Title Image

GO Sharing trekt duizenden scooters terug

Scooterbedrijf GO Sharing haalt ongeveer 2.200 scooters weg uit 33 steden. Scootervrij: “Dat is goed nieuws voor iedereen. Inwoners kunnen nu weer gebruikmaken van duurzamere vormen van vervoer zoals lopen, fietsen en de trein.”

De scooters die GO Sharing nu terugtrekt, worden waarschijnlijk overgeplaatst naar rendabele steden; in Nederland of daarbuiten. GO Sharing blijft actief in twaalf Nederlandse steden: Almere, Breda, Den Bosch, Den Haag, Delft, Dordrecht, Eindhoven, Haarlem, Leeuwarden, Rotterdam, Schiedam en Tilburg. In deze steden heeft GO Sharing momenteel ongeveer 3.200 scooters.

Enkel nadelen

Deelscooters vervangen vooral ritten per openbaar vervoer, fiets, en benenwagen. Deelscooters hebben hiermee een negatieve impact op het milieu en de volksgezondheid. Daarnaast zijn foutgeparkeerde scooters bij veel burgers een doorn in het oog.

Investeringen

Scooterverhuurbedrijf GO Sharing heeft zich in slechts drie jaar tijd verspreid over Nederland. Nu blijkt dat deze groei vooral mogelijk werd gemaakt door de €60 miljoen aan investeringen die het bedrijf kreeg. Scootervrij: “GO Sharing dacht de markt te kunnen domineren door overal scooters neer te zetten. Maar als mensen niet zitten te wachten op scooters en deze niet gebruiken, valt er nooit geld aan te verdienen.”